Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De consumentenbond Fundashon pa Konsumidó (FpK) is het eens met de acties van de Gaming Control Board (GCB) ten aanzien van bingo’s, loterijen en Bon Kuné (een soort kaartverkoop met daaraan prijzen verbonden).

gcbDat staat in het voorwoord van het digitale tijdschrift ‘Konsumidó Alertá’ van de hand van directeur Marc Marshall. Om loterijen en bingo’s te organiseren is een vergunning van de GCB nodig.
Marshall: ,,In onze samenleving wordt volgens de GCB exceptioneel veel gedaan aan gokspelen, zowel legaal als illegaal, met en zonder vergunning. Behalve dat hazardspelen verslavend zijn, kan de speler in een sociaal isolement en ook armoede terechtkomen. Er worden volgens de GCB steeds meer kansspelen aangeboden voor het goede doel en om privéredenen. Omdat hier alles bij elkaar veel geld in omgaat, zijn dit soort spelen gevoelig voor criminele activiteiten, witwassen van geld en terrorismefinanciering. Bovendien dragen spelen zonder vergunning niet bij aan de staatskas door middel van belastingafdracht, leges en vergunningskosten. Daarom moeten gokspelen gereguleerd worden en moet er meer controle zijn. De FpK is het hier helemaal mee eens, temeer omdat regulering niet van toepassing is op activiteiten die een duidelijk sociaal karakter hebben of voor een goed doel zijn. Willen organisaties of mensen op meer professionele wijze een Bon Kuné, loterij of bingo organiseren, dan kan dit via de GCB geregeld worden. Als er daarna klachten zijn bij het publiek, dan kunnen mensen ook terecht bij de GCB. Doen zij mee aan illegale gokactiviteiten, dan kan dit niet. Legale gokactiviteiten dragen bovendien bij aan de staatskas. Hier is dan ook sprake van eerlijke concurrentie.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.