Van onze redactie
Willemstad - Grand View Residence, een toeristisch project van New Winds Realty, is gisteravond geopend. Het omhelst acht gebouwen in Piscadera, met in totaal 94 appartementen en penthouses. Wat Grand View Residence extra mooi maakt is het prachtige uitzicht over zee.

Grand View Residence 2Volgens Randy Neuman, eigenaar van New Winds Realty, wordt in totaal 70 procent van het project verkocht met de intentie deze te verhuren in een ‘rental pool’ voor ten minste tien maanden per jaar. Dat betekent dat de eigenaar twee maanden per jaar zelf over het appartement kan beschikken. De resterende 30 procent is bedoeld voor mensen die zelf in het appartement gaan wonen. 
,,Daarmee levert het project een belangrijke bijdrage aan de groei van ons toerisme”, stelt Neuman, die benadrukt dat dit ook zorgt voor werkgelegenheid op het gebied van schoonmaak, onderhoud en management.
New Winds werd in november 2014 eigenaar van het terrein. In september 2017 is gestart met het eerste gebouw. Op dit moment zijn drie gebouwen volledig afgebouwd, het vierde gebouw is voor 80 procent af en aan het vijfde gebouw wordt momenteel gewerkt.
Neuman begon in 1989 als ontwikkelaar op Sint Maarten. Drie jaar later begon hij op Curaçao. Hij legt uit dat er in de zakenwereld altijd goede en minder goede tijden zijn. ,,Maar al meer dan 30 jaar zijn we met New Winds Realty bezig. Ondanks alle bureaucratie heeft New Winds Realty veel mooie projecten afgerond, in totaal rond de 35 projecten.”
Maar toch zou Neuman nog graag één ander groot project afronden. Dat is het Majestic Hotel & Apartments bij Marichi in Punda, tegenover de parkeergarage. Majestic wordt een nieuw hotel dat toeristen luxe en ruime accommodaties biedt. ,,Helaas zorgt de ‘red tape’ weer eens voor vertraging”, zegt Neuman.
Volgens hem moet de overheid niet alleen internationale investeerders een speciale ‘red carpet treatment’ bieden om ervoor te zorgen dat ze gaan investeren. Dat moet volgens hem ook gelden voor lokale investeerders. Neuman hoopt dan ook dat de vergunningen voor Majestic snel klaar zijn en dat dan kan worden begonnen met de ontwikkeling van een project, dat volgens hem dan wellicht de kroon wordt op zijn werk als ontwikkelaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).