Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De MAN is opnieuw een proces begonnen om te komen tot een minister van Economische Ontwikkeling. Een en ander is ook afhankelijk van het juridisch onderzoek tegen ex-minister Steven Martina.

martina MAN-voorzitter Yves Schoop legt nader uit dat het onderzoek bij het Openbaar Ministerie (OM), na de aangifte door een lid van de oppositiepartij KdNT tegen Martina, zo goed als afgerond is. Mocht hieruit voortvloeien dat er geen vervolging komt van Martina, dan kan hij - na weer een screening - direct terugkomen als minister. ,,Er is ook afgesproken dat de opvolger van Martina, direct plaatsmaakt voor hem als hij terug zou kunnen komen. Die afspraak was ook gemaakt met de beoogde kandidaat Neysa Schoop-Isenia. Een screeningsperiode duurt zo’n vijf à zes weken. Omdat de MAN-commissie naast Schoop-Isenia meerdere kandidaten op het lijstje had, zullen deze nu benaderd worden voor de ministersfunctie. Mogelijk dat we voor hen allemaal tegelijk een screening aanvragen”, aldus Schoop.
De MAN bedankt Schoop-Isenia voor het feit dat zij zich kandidaat stelde om minister van Economische Ontwikkeling te worden en hoopt dat alle negatieve publiciteit rond haar persoon, die haar heeft doen besluiten zich terug te trekken, haar niet ervan weerhouden om in de toekomst toch een politieke functie te aspireren.
Steven Martina trad af omdat hij de eer aan zichzelf wilde houden nadat er aangifte tegen hem was gedaan. MAN-minister Kenneth Gijsbertha van Financiën neemt nu al een tijdje de honneurs waar, zo legt de MAN uit. Vervolgd wordt: ,,Nadat Schoop-Isenia was voorgedragen en zij eigenlijk al door de screening was, is op onheuse wijze en tegen de regels in vanuit de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) informatie over haar gelekt die nimmer vastgesteld is en waar zij zelf nooit op heeft kunnen reageren. Nu onderneemt zij juridische stappen om haar persoonlijke en professionele reputatie te redden. Omdat zij hier alle aandacht aan wil geven, heeft zij zich teruggetrokken als beoogd minister.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).