Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ballast Nedam heeft de opleveringsdatum van 2 april voor het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda (HNO) niet gehaald. De looptijd van een boeteclausule is ingegaan.

vertragingDat zegt Clifton Wallé, senior adviseur strategische communicatie bij HNO, desgevraagd. Samen met het bouwbedrijf moet nu naar ‘creatieve oplossingen’ worden gezocht om Caribbean Medical Center (CMC) toch in het vierde kwartaal van dit jaar te kunnen openen. Wallé noemt als voorbeeld dat ‘bepaalde delen van het gebouw al wel toegankelijk zijn terwijl er nog afbouwwerkzaamheden en testen van medische en technische apparatuur plaatsvinden’.
Op de vraag wat de reden is dat de opleveringsdatum niet werd gehaald, wordt door HNO verwezen naar Ballast Nedam International. HNO kan via de boeteclausule eventuele meerkosten verhalen op het bouwbedrijf, maar probeert die zo laag mogelijk te houden of te vermijden door ‘na te gaan op welke begrotingsposten kan worden bezuinigd’. Ballast Nedam zal binnenkort een nieuwe opleveringsdatum vaststellen.
De directie van HNO gaat er tot nu toe nog altijd vanuit dat in CMC eind december dit jaar, zoals gepland, de eerste patiënten zijn behandeld en opgenomen. ,,Er wordt alles aan gedaan om dat te halen, maar zonder onnodige risico’s te nemen”, zegt Wallé. ,,Het nieuwe ziekenhuis gaat pas open als de patiëntveiligheid kan worden gegarandeerd.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).