Van een onze verslaggeefsters
Willemstad - Afgelopen zondagnacht heeft honkballer Xander Bogaerts voor de vijfde keer in zijn loopbaan een grandslamhomerun geslagen.

bogaertsHierdoor leidde hij zijn ploeg naar een 9-2 overwinning. Na de wedstrijd deed de Arubaan van zich spreken door te melden dat hij donderdag niet naar het Witte Huis gaat, waar zijn ploeg door president Donald Trump geëerd wordt voor het winnen van de World Series afgelopen jaar. Zo meldt NOS.nl. ,,Ik ga niet. Meer wil ik er niet over zeggen”, zei de Oranje-international.
Bogaerts sloeg de bal, met alle drie de honken bezet, over de omheining. Dit gebeurde zondag in de achtste inning van het duel van zijn ploeg Boston Red Sox bij Chicago White Sox in de Major League Baseball.
Een aantal andere spelers en coach Alex Cora gaan ook niet. Cora uit protest tegen de uitlatingen van Trump rond orkaan Maria in zijn geboorteland Puerto Rico. De Amerikaanse president ontkende dat er duizenden doden waren gevallen bij die natuurramp.
De afgelopen jaren meed bijna de helft van de uitgenodigde sportteams - zoals Super Bowl-winnaar Philadelphia Eagles - het Witte Huis uit onvrede over Trump en zijn beleid. NBA-kampioen Golden State Warriors was ook kritisch over Trump en werd bij voorbaat al niet eens uitgenodigd.
Bogaerts was een maand geleden ook al in het nieuws, toen hij met zijn nieuwe megacontract bij zijn nieuwe ploeg de best verdienende sporter van het Koninkrijk der Nederlanden werd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.