Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Maduro & Curiel’s Bank (MCB) brengt sinds 1 mei een commissie van één procent in rekening als in een filiaal geld wordt gestort op een zakelijke rekening.

F19 MCB Bank 5De bank wil ondernemers op die manier een duwtje in de rug geven om over te stappen op goedkopere, moderne mogelijkheden.
MCB brengt een ‘exchange commission’ van één procent in rekening over het bedrag dat zakelijke klanten willen storten. Dat kan dus behoorlijk oplopen. ,,We willen met het tarief het gedrag van ondernemers sturen”, zegt MCB-directeur Michael de Sola. ,,Nu staan vooral aan het eind van de maand mensen lang in de rij te wachten omdat bodes van bedrijven of ondernemers zelf grote bedragen cash geld willen storten op de bedrijfsrekening. Soms wel 100.000 gulden.” Een baliemedewerker kan zomaar een uur bezig zijn met geld tellen. Dit terwijl er goedkopere, of zelfs gratis, en veiligere alternatieven zijn, zoals de 24/7 deposit services.
De commissie van 1 procent wordt ook in rekening gebracht als een zakelijke of particuliere klant naar een filiaal komt om buitenlands geld te storten op zijn ‘foreign currency account’, om geld op te nemen van een euro- of dollarrekening of een cheque wil innen. De Sola: ,,Allemaal handelingen waar een goedkoper of gratis alternatief voor is.” Door klanten te demotiveren om voor elk wissewasje van een branchekantoor gebruik te maken en over te stappen op moderne mogelijkheden, zoals online banking, pinpas en atm-automaten, hoopt de MCB dat de tijd van rijen en wachttijden snel voorbij is. ,,We willen dat onze klanten vooral voor complexere zaken en advies naar onze filialen komen, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een hypotheek”, zegt de Sola. Hij noemt het in februari heropende kantoor in Saliña als voorbeeld van een bankfiliaal van deze tijd. ,,Daar is het aantal kassa’s verminderd van achttien naar zeven. Er zijn iPads beschikbaar en atm’s. We willen steeds meer digitaal. Met de aanpassingen van de tarieven geven we dat beleid een push.”
Op de website van MCB is onder ‘Quick Links’ (naar Rates and fees en dan verder naar Branch Services and Fees) precies te zien welke kosten de branchekantoren in rekening brengen. Onder het kopje ‘tips’ geeft de bank aan welke alternatieven er zijn voor een bezoek aan een filiaal. De commissie geldt niet voor 60-plussers. Minder cash is het motto, maar de bank blijft diensten verlenen aan bewaakt geldtransport. Daarvoor is er een centrale kas.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).