Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) doet er alles aan om het openbaar vervoer (OV) te verbeteren.

verveor Doel is om het gebruik van het OV van 10 procent (zoals het nu is) naar 20 procent te verhogen. Daarom organiseerde zij op 29 april een ‘kick-off meeting’. ,,Op dit moment maakt tien procent van de bevolking gebruik van het OV, het gaat om tussen de 14.000 en 16.000 personen. Mobiliteit is erg belangrijk voor het sociaal functioneren en het functioneren van de economie. Iedereen wil mobiel kunnen zijn. Uit onderzoek is echter gebleken dat er problemen zijn in het verkeer en de veiligheid in het verkeer”, aldus de minister. ,,Het doel is om een goed OV op te zetten waarbij ABC Busbedrijf en de kleine busjes beter moeten gaan functioneren en samenwerken en in alle wijken bereikbaar moeten zijn. Daarbij is het belangrijk dat het OV niet alleen betaalbaar is, maar ook betrouwbaar, comfortabel en bereikbaar.”
Er wordt op dit moment samengewerkt tussen de regering, ABC Busbedrijf, en de vervoersbonden STU en STO, het Curaçaose toeristenbureau (CTB) en de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata).


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.