Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is definitief: wat bekend staat als Hilton Hotel wordt een Dreams Resort. Dat bevestigt Rolf Sprecher desgevraagd namens eigenaar Alfredo Lowenstein. ,,Het managementcontract is inmiddels getekend.”

dreamsDreams is onderdeel van AMResorts dat verschillende ‘merken’ hanteert, waar Dreams er één van is en ook Sunscape. Deze laatste is al aanwezig op Curaçao, namelijk ook in een hotel van Lowenstein. AMResorts is eigendom van de Apple Leisure Group (ALG). Dreams op Curaçao wordt een all inclusive resort, zegt Sprecher.
Voordat het zover is, wordt het hotelcomplex voor 12 miljoen dollar onder handen genomen. Het hotel blijft wel open en de personeelsleden behouden hun werk. Eerst nog tot eind mei als Hilton en daarna tijdelijk als Curaçao Caribbean Resort.
De werknemers zijn dan ook in dienst van CCR Hotel Management nv (Curaçao Caribbean Resort), de originele naam, die dus ook gebruikt zal worden in de overgangsfase van Hilton naar Dreams. Het gaat om zo’n 160 vaste medewerkers en nog zo’n 30 tot 40 losse krachten.
Zestien jaar lang was het hotel bij Piscadera een Hilton. In december wordt dat dus Dreams. De 200 kamers worden geheel vernieuwd. Het meubilair, maar ook het sanitair en bijvoorbeeld de vloer in de hotelkamers - waar het tapijt plaatsmaakt voor tegels. Dat geldt ook voor de restaurants, die worden geüpgraded, alsmede de gevel en het uiterlijk van het resort.
Als het hotel eind 2019 met de vlag van Dreams verdergaat, zal dit het eerste resort zijn van dit ‘merk’ op Curaçao en in dit deel van de regio. In Mexico zijn er verschillende Dreams en verder ook in Costa Rica een, Panama een en in de Dominicaanse Republiek zelfs drie. Dreams wordt gezien als viersterrenresort.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).