Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçaose en Arubaanse miliciens hebben de basisopleiding EMV (Elementaire Militaire Vorming) succesvol afgesloten met de eindoefening, ook wel final exercise (Finex) genoemd.

milicienMinister-president Rhuggenaath, plaatsvervangend Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied Jan Willem Boone en majoor der mariniers Christ van Dinteren benadrukten in hun speeches de rol van de miliciens voor Curaçao en Aruba wat betreft veiligheid.
De Finex werd afgesloten met een eindmars van 25 kilometer waarbij de miliciens hun persoonlijke uitrusting en wapen droegen. De laatste kilometers gingen door Otrobanda en over de pontjesbrug, waarna de miliciens binnen werden geklapt op de binnenplaats van Fort Amsterdam in aanwezigheid van gouverneur Lucille George-Wout, Rhuggenaath, Boone, collega’s en familieleden. Daar wisselden de miliciens hun pet voor een baret.
,,De opleiding is niet makkelijk. U heeft hiermee echt een prestatie neergezet”, aldus Van Dinteren. In oktober 2018 zijn 30 jongens begonnen aan de opleiding tot milicien. Na een intensieve opleiding marcheerden er donderdag maximaal 22 cursisten op de pontjesbrug.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).