Willemstad - Jong Hollland speelt vanavond de halve finale van de Concacaf Caribbean Club Shield tegen titelverdediger Club Franciscain uit Martinique. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

jong hollandDe andere halve finale begint om 17.30 uur: Robinhood uit Suriname tegen Weymouth Wales uit Barbados. Beide wedstrijden zijn in het stadion Ergilio Hato van Sentro Deportivo Kòrsou te Brievengat.
De Curaçaose kampioen heeft zich goed staande gehouden tussen de andere twaalf landskampioenen in de regio. De keeper van Jong Holland wist zijn doel tot nu toe schoon te houden. In de groepsfase werd slechts een keer gescoord, maar dat werd donderdagavond goedgemaakt met drie doelpunten in de kwartfinale. Jong Holland won overtuigend met 3-0 van Club Sportif Moulien uit Guadeloupe. Siebren Hoekstra scoorde twee keer in de tweede helft en Serginio Constancia maakte in de zestiende minuut de openingstreffer.
De Surinaamse spelers van Robinhood hadden het moeilijker tegen Rams Village Superstars uit St. Kitts. De partij eindigde na de officiële speeltijd in 1-1 en moest worden beslist door strafschoppen. Het bleef tot het einde toe spannend en eindigde in het voordeel van Robinhood dat vier keer raak schoot, St. Kitts drie keer.
Club Franciscain won donderdagavond met 1-0 van de Hoppers uit Antigua & Barbuda. De tegenstander vanavond van het Surinaamse team, Weymouth Wales, was in de kwartfinale te sterk voor Santiago de Cuba uit Cuba. De Wales wonnen met 2-0.
De winnaar van de Caribbean Club Shield maakt kans om mee te doen aan de 2019 Concacaf League, de competitie die later in het jaar wordt gespeeld. De kampioen van de Club Shield speelt in de play-offs tegen de nummer drie en vier van de Caribbean Club Championship voor (semi-)profteams. De winnaar en runner-op van de professionele competitie classificeert zich direct. In de Concacaf League nemen een team uit Noord-Amerika, 18 teams uit Centraal-Amerika en drie uit de Caribische Zone het tegen elkaar op.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).