Willemstad - ,,Op 18 september kan Curaçao definitief kennismaken met een geheel vernieuwd Curaçao Marriott Beach Hotel.” Aan het woord is de recent benoemde general manager Craig Martin, die gisteren als gastspreker optrad op de jaarlijkse ledenvergadering van belangenvereniging Chata.

F01 Marriott opent Craig MartinDoor Els Kroon
Craig Martin, die meer dan 20 jaar ervaring heeft in de Caribische hotelbusiness, weidde gisteren flink uit over de vernieuwingen die hebben plaatsgevonden sinds de sluiting van het hotel. Behalve een extra vierde verdieping, die het aantal kamers op 336 brengt, zijn er meer toevoegingen. Zoals een extra ballroom van 557 vierkante meter die 300 plaatsen toevoegt aan de bestaande ballroom; een ruime open lobby; de zogenaamde ‘great room’ met een ruim en volledig uitzicht op zee, die de opengevallen plaats van het casino inneemt; een executive viplounge; acht nieuwe suites; een state of the art spa en fitnesscenter; en splinternieuwe keukens. Martin benadrukt dat ook alles aan de kamers 100 procent vernieuwd is, zoals de tegelvloeren, badkamers, de hele bekabeling en de meubels uit Portugal, gecompleteerd met een 70 inch televisiescherm. Het geheel straalt een ‘clean, upscale Caribbean view’ uit.
De nieuwe restaurants staan onder leiding van chef Dino, een van de meest vooraanstaande chefs van Sint Maarten. Naast het geheel gerenoveerde bestaande zwembad is tussen de gebouwen een nieuw ‘adult’-zwembad met een infinity-deel geconstrueerd waar gasten in de ochtend baantjes kunnen trekken en families in de namiddag kunnen recreëren.
Martin benadrukt dat hij het personeel dat de komende tijd gerekruteerd wordt, niet zal weghalen bij zijn collega’s. Marriott heeft uitzendbureau Impacto belast met het werven van de benodigde werknemers, die vanaf juli zullen worden getraind voor hun baan in het Marriott Hotel. Hij denkt daarbij vooral aan lokale employees. De training van werkelozen ziet hij als een bijdrage aan de lokale gemeenschap.
De nieuwe general manager heeft zijn sporen in de Caribbean ruimschoots verdiend in de Bahama’s, waar hij bijdroeg aan de totstandkoming en de eerste vijf jaar van het beroemde Atlantis Resort; in Jamaica; Puerto Rico; en recent in St. Lucia, waar hij het Serenity in Coconut Bay, het nieuwste luxe ‘all inclusive - adults only’-resort heeft opgezet. Op de vraag hoe lang hij het hotel in Curaçao zal blijven leiden, antwoordt Martin dat hij niet graag verhuist.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).