De Premio Cola Debrot 2019 gaat dit jaar naar de danser en choreograaf Adriano Cesáreo Jean Louis (1951).

jeanlouis2De prestigieuze cultuurprijs wordt sinds 1968 elk jaar uitgereikt aan een specifieke categorie en dit jaar is dat dans. De voordracht is gedaan door de Cultuurraad. De uitreiking van de prijs is op de geboortedag van Debrot, 4 mei. Jean Louis werd geboren op Curaçao als zoon van een Haïtiaanse vader en een Curaçaose moeder. Op zijn achtste richtte hij onder invloed van het carnaval een dansgroep op en op zijn dertiende ging hij naar een balletschool. In 1970 ging hij studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daarna heeft hij tien jaar op Curaçao gewerkt bij het Departement voor Cultuur. Op de foto de Cultuurraad, Cultuurminister Marilyn Alcalá-Wallé en links van haar Jean Louis.
Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).