Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij een minimarkt in Weto heeft gisteren een schietpartij plaatsgevonden waarbij twee doden gevallen zijn. Het gaat om Ulrich Christopher Cresencia de Pablo (29) en Shurijon Jovino Christopher Noor (33).

geweldUit een eerste onderzoek is gebleken dat waarschijnlijk enkele mannen kort na 13.00 uur schoten losten op een andere man. Deze vluchtte weg naar de overkant van de straat maar kwam door een schot in zijn hoofd ten val. Een andere man die op die plek aanwezig was, werd ook geraakt. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om 15.30 uur werd de politie geïnformeerd dat beide slachtoffers overleden waren.
Na het incident vluchtten de schutters in de auto waarmee zij gekomen waren. Een politieagent in burger, die het aanschouwde, trok daarop zijn pistool en schoot op de vluchtauto. Enige tijd later overvielen de schutters een vrouw in een straat bij Cocori in de buurt en gingen er met haar auto vandoor. Daarna bracht een andere auto een door schoten gewonde man bij de polikliniek. Deze man is aangehouden als verdachte. Om 14.45 uur kreeg de politie een melding dat bij Fortuna Abou een auto was aangetroffen met verschillende kogelgaten. Onderzocht wordt of deze auto bij de schietpartij in Weto betrokken is geweest.
Een andere zaak gaat over poging tot moord en mishandeling waarvoor gisteren rond 16.00 uur de op Curaçao geboren man G.C.I. (40) is aangehouden. De avond ervoor had hij geprobeerd met zijn busje een man te overrijden waar hij eerder een discussie mee had. Dit gebeurde in de Kaya Sobrekama. Nadat hij over de voeten van het slachtoffer gereden was, kwam hij in een rooi terecht. Daarna vluchtte hij weg, nog voordat de politie ter plaatse was. De politie kon hem gisteren dus alsnog in de kraag grijpen.
Zaterdag rond 14.30 uur hebben twee mannen en een vrouw een overval gepleegd op een winkel in Zuikertuin Mall aan de Suikertuintjeweg en verschillende artikelen meegenomen. Terwijl de overvallers naar buiten gingen hebben ze van een klant ook nog de ketting afgerukt. Ter plaatse heeft de politie de vrouw S.Y.D. en de mannen E.D.V. en G.M.J. van respectievelijk 18, 21 en 20 jaar aangehouden. Het drietal is op Curaçao geboren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).