Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Fair Trade Authority Curaçao (Ftac) heeft onlangs, op 25 maart 2019, een melding ontvangen van een mogelijke concentratie die verband houdt met de verkoop van de aandelen van overheidstelecommunicatiebedrijf UTS.

F07OPDeze maand verkoop UTSDe Ftac zegt niet van wie de melding (lees: klacht) komt, wel wat in de melding is aangegeven. Namelijk dat het particuliere Cable & Wireless Curaçao Holding bv, onderdeel van Liberty Latin America Limited (Bermuda) - waar Columbus Communications Curaçao nv (Flow) ook onderdeel van is - een meerderheid van het aandelenkapitaal in United Telecommunications Services nv (UTS) heeft verkregen.
,,De betrokken ondernemingen voeren volgens de melding de volgende activiteiten op Curaçao uit”, vervolgt Ftac. Dat is wat betreft UTS: het aanbieden van telecomdiensten, waaronder (kabel)televisie, vaste, mobiele en langeafstand telefonie en internet aan consumenten en zakelijke gebruikers.
En voor Columbus Communications Curaçao (Flow) geldt: het aanbieden van telecomdiensten, waaronder (kabel) televisie, vaste telefonie en vast internet aan consumenten en zakelijke gebruikers.
Beide omschrijvingen van de bedrijfsactiviteiten vertonen grote mate van gelijkenissen. De concurrentiewaakhond zegt er in dit stadium verder nog niets over, behalve dit: ,,De Ftac zal beoordelen of de gemelde transactie binnen het toepassingsbereik van hoofdstuk 5 van de Landsverordening inzake concurrentie valt.”
Op de telecommunicatiemarkt van Curaçao zijn nu naast de nieuwe combinatie Cable & Wireless/UTS verder actief Digicel en Tres Networks. Digicel heeft Tres in september 2016 overgenomen. Samen bieden ze vanuit het kantoorgebouw te Biesheuvel vaste en mobiele telefonie, televisie en internet via glasvezel.
,,Samen zijn we beter in staat om onze klanten te bedienen”, verklaarde de directie van Digicel. ,,De nadruk zal liggen op een betere service en het aanbieden van de laatste innovaties. We zullen ons pakket uitbreiden voor klanten op Curaçao.”
Van de kant van Tres werd verheugd gereageerd op de aansluiting bij Digicel. ,,Omdat we vooruit kunnen met onze plannen voor uitbreiding van ons ‘fibre to the home’-netwerk naar meer wijken van Curaçao.” Tres zou Digicel helpen met de focus op bedrijfsoplossingen. Cloud- en back-updiensten zouden profiteren van de hoge snelheid-breedbandkabels van de nieuwe partner.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).