Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Dit jaar gaan 150 studenten die zich bij Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) hebben aangemeld, in de regio studeren en 264 studenten in Nederland.

studentenStichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) is afgelopen zaterdag begonnen met het proces van informatieverschaffing aan aankomende studenten. Het betreft 150 studenten die in de regio gaan studeren en 264 studenten die zich voor een opleiding in Nederland hebben aangemeld. Van de 150 studenten die in de regio gaan studeren, gaat 59 procent naar Amerika, 20 procent naar Canada, 11 procent naar Costa Rica en 10 procent naar een andere bestemming.
Van de 264 studenten die in Nederland een opleiding gaan volgen, gaat 20 procent naar Rotterdam, 14 procent naar Den Haag, 9 procent naar Utrecht, 8 procent naar Amsterdam, 7 procent naar Eindhoven en 7 procent naar Leiden.
Tijdens twee verschillende sessies hebben zowel de studenten die naar de regio- als de studenten die naar Nederland verhuizen, basisinformatie gekregen om zich alvast voor te kunnen bereiden op het studentenleven in het buitenland en wat daar allemaal bij komt kijken. Minister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport was hier ook bij aanwezig en heeft de jongeren een hart onder de riem gestoken en tevens van verschillende waardevolle tips voorzien.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).