Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tussen het Koninkrijk der Nederlanden en de Staat Koeweit is ten behoeve van Curaçao op 19 december 2018 een ‘Open Skies’-luchtvaartverdrag tot stand gekomen.

koeweit Dat wordt door de gouverneur aan de Staten bekendgemaakt. In een toelichtende nota wordt hierover uitgeweid: ,,Het verdrag is het resultaat van besprekingen tussen de luchtvaartautoriteiten van Curaçao en Koeweit. De onderhandelingen vonden plaats tijdens de International Civil Aviation Organization (ICAO) Air Services Negotiation Event (ICAN) 2015 te Antalya, Turkije. Aanleiding voor die besprekingen was de wens van de twee partijen om de luchtvaartrelatie tussen Curaçao en Koeweit in een verdrag te regelen om daarmee handel, toerisme en investeringen te bevorderen.”
Uitgelegd wordt dat een ‘Open Skies’-verdrag voorziet in een zo groot mogelijke operationele en commerciële vrijheid voor de luchtvaartmaatschappijen. Het verdrag is alleen geldig voor Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).