Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tegen Norman Serphos is een voorwaardelijke taakstraf geëist van 60 uur voor het doen van een valse aangifte.

serphosDat stelt zijn advocaat Olga Kostrzewski desgevraagd tegenover deze krant. Op 8 april zal in deze zaak vonnis gewezen worden.
In het verweer is Kostrzewski dieper ingegaan op de kwestie waarbij Serphos onethisch gehandeld heeft door op Facebook een kwetsend commentaar te schrijven bij een zojuist overleden man. Hij reageerde op eerdere uitdagende en beledigende uitlatingen van de man aan zijn adres.
,,De kern van het verweer is dat mijn cliënt heeft toegegeven het commentaar geplaatst te hebben en dat hij hier een valse aangifte over heeft gedaan, maar dat hij dit uit angst heeft gedaan vanwege doodsbedreigingen die aan hem gericht waren. Cliënt heeft gesteld na een uur al de gewraakte ‘post’ verwijderd te hebben omdat hij direct daarna bedreigd werd. De bedreigingen gingen over dat hij levend verbrand zou worden, dat er glas in zijn drinken gedaan zou worden en dat ze hem zouden doodschieten. Van deze bedreigingen heeft cliënt bewijs want hij heeft er foto’s van gemaakt. Hij was daar zo van geschrokken dat zijn eerste reactie was om erover te liegen. Want zou hij toegeven, dan zouden de consequenties groter zijn”, aldus de advocaat. Wat volgens Kostrzewski Serphos enorm gestoord heeft, is dat hij nu voor het gerecht heeft gestaan, maar dat er niets is gedaan met de aangifte tegen de personen die hem bedreigd hebben. ,,Hij vindt dat een oneerlijke situatie”, aldus de advocaat.
Het hem aangezegde ontslag als woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) is in deze zaak niet aan de orde geweest. Kostrzewski: ,,Wel is het zo dat er vanuit de publieke tribune in de zaak mij een brief overhandigd werd van de pers waarin steun betuigd werd aan Serphos. Daarin is gesteld dat de pers hem mist omdat hij jarenlang zijn werk bij het OM goed uitvoerde. Zeker tien media-instellingen tekenden de brief.”
Omdat Serphos werkzaam is bij het OM Curaçao, werd de strafzaak tegen hem in handen gelegd van het OM Aruba waarvoor een officier van justitie uit Aruba was overgekomen. Zo kon de onpartijdigheid en transparantie bewaakt worden. Hem is ontslag aangezegd omdat hij een voorbeeldfunctie heeft bij het OM en nimmer de onethische post op Facebook had mogen zetten, laat staan daarover een valse aangifte doen. Serphos heeft namelijk in zijn aangifte gesteld dat zijn Facebook-account gehackt was en hij die post niet geplaatst had.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).