Van onze redactie
Willemstad - MCB Bank en CIBC FirstCaribbean hebben gezamenlijk een financiering van 32 miljoen dollar (bijna 59 miljoen gulden) verstrekt aan Damen Dock Curaçao en Damen Shiprepair Curaçao.

damenZo is gisteren bekendgemaakt na de afronding van deze leningsovereenkomst die verband houdt met de twee drijvende dokken die vorig jaar de Sint Annabaai werden binnengevaren en al volop in gebruik zijn. Een deel van de verstrekte financiering betreft ook de exploitatie door Damen Curaçao.
Dit is ‘een grote stap voor Curaçao’, aldus Maduro & Curiel’s Bank en CIBC FirstCaribbean. Het brengt economische bedrijvigheid met zich mee, meer deviezeninkomsten en werkgelegenheid. ,,Een andere manier om internationale business te stimuleren, iets waar ons land zeker profijt van kan hebben.”
Alle betrokken partijen, zowel de banken als beide Damen-ondernemingen, zijn ervan overtuigd dat als er wordt geïnvesteerd in het eiland - ‘juist in minder goede tijden’ - dat dit positieve ontwikkelingen met zich meebrengt voor Curaçao. Ontwikkelingen nu, maar waar ook toekomstige generaties bij gebaat zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.