Van onze redactie
Willemstad - MCB Bank en CIBC FirstCaribbean hebben gezamenlijk een financiering van 32 miljoen dollar (bijna 59 miljoen gulden) verstrekt aan Damen Dock Curaçao en Damen Shiprepair Curaçao.

damenZo is gisteren bekendgemaakt na de afronding van deze leningsovereenkomst die verband houdt met de twee drijvende dokken die vorig jaar de Sint Annabaai werden binnengevaren en al volop in gebruik zijn. Een deel van de verstrekte financiering betreft ook de exploitatie door Damen Curaçao.
Dit is ‘een grote stap voor Curaçao’, aldus Maduro & Curiel’s Bank en CIBC FirstCaribbean. Het brengt economische bedrijvigheid met zich mee, meer deviezeninkomsten en werkgelegenheid. ,,Een andere manier om internationale business te stimuleren, iets waar ons land zeker profijt van kan hebben.”
Alle betrokken partijen, zowel de banken als beide Damen-ondernemingen, zijn ervan overtuigd dat als er wordt geïnvesteerd in het eiland - ‘juist in minder goede tijden’ - dat dit positieve ontwikkelingen met zich meebrengt voor Curaçao. Ontwikkelingen nu, maar waar ook toekomstige generaties bij gebaat zijn.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).