Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het had gisteren moeten gebeuren: de handtekeningen onder de Share Purchase Agreement (SPA). Maar de laatste stap voor de definitieve overname van UTS wordt na het weekeinde genomen.

utsDe verwachting is dat partijen maandag hun handtekening zullen zetten onder de SPA en zich daarmee binden aan afspraken over de koop en verkoop van de aandelen van het telecommunicatiebedrijf. Naar verwachting is woensdag de officiële overdracht van de aandelen bij een notaris. Dat verneemt het Antilliaans Dagblad uit betrouwbare bron.
Betrokken partijen, waaronder minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), zijn gebonden aan een geheimhoudingsovereenkomst totdat de deal rond is en noemen daarom geen namen van de koper.
Inmiddels is op het eiland algemeen bekend dat het gaat om Liberty Latin America. De Latijns-Amerikaanse poot van Liberty Global nam in 2014 Columbus International Inc. over dat onder andere onder de merknaam Flow internettelevisie aanbiedt.
UTS is voor 87,5 procent in handen van het Land Curaçao, de overige 12,5 procent van de aandelen is van het Land Sint Maarten. Minister Jesus-Leito zei eerder dat de telecommunicatiemarkt open zal blijven voor meerdere spelers. Van een monopolie kan geen sprake zijn. De toekomstige eigenaar van de overheids-nv moet de afspraken die met het personeel zijn gemaakt over afvloeiingsregelingen respecteren. Het personeelsbestand van UTS moet in 2020 zijn geslonken van 480 naar 200 medewerkers. Over 2017 werd een verlies genoteerd van 31 miljoen gulden. De Antilliaanse Televisie Maatschappij nv (ATM), met als handelsnaam TeleCuraçao, maakt geen deel uit van de verkooponderhandelingen en zal net als de andere dochterondernemingen, zoals het datacenter Blue Nap Americas en de buitenlandse filialen, voorlopig in een stichting worden ondergebracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).