Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft van de gelegenheid van zijn bezoek aan Panama gebruikgemaakt om verschillende belangrijk sleutelfiguren te spreken waardoor meer samenwerking tussen de landen mogelijk wordt.

rhuggenaath Rhuggenaath was als voorzitter van een economische Koninkrijksmissie in Panama, op uitnodiging van de ambassadeur van het Koninkrijk, Dirk Janssen. De premier heeft een bezoek afgelegd aan president Juan Carlos Varela. In het gesprek is vooral ingegaan op de situatie in Venezuela, maar ook over de impuls die het eerdaags te openen ‘Holland House Panama’ kan geven bij het versterken van de zakenrelaties met Curaçao. Holland House wordt een platform waarin zaken gedaan kunnen worden met Nederlandse bedrijven die willen investeren in Panama. Voorgesteld is om een ‘Oficina de Comercio y Turismo de Panama’ op Curaçao te openen om meer samen te werken op het gebied van toerisme tussen de twee landen. Verder zijn er gesprekken gevoerd met de viceminister voor commercie, Alberto Aleman, met de associatie van exporteurs en met de directeur van Copa Airlines, Pedro Heilbron.Tot slot heeft Rhuggenaath een bezoek gebracht aan het humanitaire hub-gebied in de economische zone Panamá Pasífiko. Dit is een logistiek centrum en deposito voor humanitaire hulp bij calamiteiten en crises in de Caribische regio en Latijns-Amerika. De internationale commissie van het Rode Kruis en het ‘UN Humanitarian Response Depot’ zijn daar gevestigd. De Koninkrijksmissie ging ook naar de veertiende maritieme conferentie in Panama. Er reisden zestien bedrijven uit Nederland, Aruba en Curaçao mee. Acht daarvan, voornamelijk maritieme en logistieke bedrijven, waren afkomstig van Curaçao. Rhuggenaath heeft een keynote speech gehouden waarbij ook de directeur van het Panamakanaal, Jorge Luis Quijano, en de secretaris-generaal van de internationale maritieme organisatie, Kitack Lim, aanwezig waren. De premier is vooral ingegaan op de logistieke en maritieme mogelijkheden en positieve ontwikkelingen op Curaçao. Hij heeft de bemiddelende rol en hub-functie van het eiland naar voren gebracht tussen Nederland en Zuid- en Midden-Amerika. De bedrijven die vanuit Curaçao deelnamen waren Damen Shipyards, Kompania di Tou Kòrsou (KTK), Curaçao Port Authority (CPA), Nautical Marine Trading Services, Curaçao Shipping and Handling Services, Curdin Trading, Curaçao Financial Group, Curaçao International Financial Center en de Kamer van Koophandel (KvK). Tijdens de markt heeft Rhuggenaath de Koninkrijksstand geopend en heeft hij aangekondigd dat er een Holland House Panama geopend wordt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).