Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het medisch stafbestuur heeft alle medisch specialisten die met een contract werkzaam zijn in het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) of daar toegelaten zijn als medisch specialist, opgeroepen voor een vergadering morgen, waarbij gesproken zal worden over het ongenoegen met betrekking tot de transitie naar het nieuwe ziekenhuis, Curaçao Medical Center (CMC).

cmcHet gaat om ongeveer 100 tot 120 specialisten, zo legt internist Joris Schakel, namens het stafbestuur tegenover deze krant uit. Hij ontkent dat de medisch specialisten dreigen het werk neer te leggen uit onvrede met de maatregelen die Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN) wil treffen met betrekking tot de zorgkosten.
,,Het gaat ons nu specifiek om de transitie naar het CMC. Om het feit dat er consultants van buitenaf onder leiding van de Ministeriële Regisseur en Toezichthouder (MRT), Stanley Betrian, invulling geven aan hoe de zorg er in het CMC uit gaat zien, terwijl wij als medisch specialisten geen zeggenschap hebben en er te weinig bij betrokken worden. Straks zijn de consultants weg en moeten wij in het nieuwe ziekenhuis de zorg aanbieden”, aldus Schakel.
Hij verzekert overigens dat de vergadering geen gevolgen zal hebben voor de patiënten en niet onder werktijd zal plaatsvinden. De bijeenkomst is een gewone stafvergadering en wordt dus niet gehouden binnen het verband van de Vereniging Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) of de nieuwe Vereniging Medische Professionals in Loondienst Curaçao die wordt voorgezeten door Michel Berry.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.