Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Stichting Uniek Curaçao heeft samen met medewerkers van de Algemene Rekenkamer, de Onderwijsinspectie en Stichting Equine een begin gemaakt met het verwijderen van grote concentraties sargassum, ook wel sargassowier genoemd, bij Playa Charomba te Ascension.

sargassumDit gebeurde afgelopen zaterdag in het kader van Cura Doet. Met behulp van een loader hebben ongeveer 30 deelnemers zo veel mogelijk wier de kant op getrokken. Aan de westzijde werd de focus gelegd op aangespoeld afval.
,,De concentraties van het wier zijn wederom erg groot en tijdens het op de kant trekken van plaggen wier kon men tegelijkertijd ‘velden’ van wier binnen zien komen drijven. Niet alleen bij Ascension, maar ook bij Patrick en Groot Sint Joris zijn grote concentraties wier gespot. De kustwacht meldde grote concentraties ten noordoosten van Hato. Het is de verwachting dat de hele noordkust te maken krijgt met grote hoeveelheden van het sargassum. In de buurt van Ascencion is het cruciaal om het wier te verwijderen, omdat minstens drie buurten hier een ondragelijke overlast van hebben. Er moet een vervolg komen en er is meer hulp nodig. Hier ligt ook een taak voor de overheid”, aldus Stichting Uniek Curaçao.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.