Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Stichting Uniek Curaçao heeft samen met medewerkers van de Algemene Rekenkamer, de Onderwijsinspectie en Stichting Equine een begin gemaakt met het verwijderen van grote concentraties sargassum, ook wel sargassowier genoemd, bij Playa Charomba te Ascension.

sargassumDit gebeurde afgelopen zaterdag in het kader van Cura Doet. Met behulp van een loader hebben ongeveer 30 deelnemers zo veel mogelijk wier de kant op getrokken. Aan de westzijde werd de focus gelegd op aangespoeld afval.
,,De concentraties van het wier zijn wederom erg groot en tijdens het op de kant trekken van plaggen wier kon men tegelijkertijd ‘velden’ van wier binnen zien komen drijven. Niet alleen bij Ascension, maar ook bij Patrick en Groot Sint Joris zijn grote concentraties wier gespot. De kustwacht meldde grote concentraties ten noordoosten van Hato. Het is de verwachting dat de hele noordkust te maken krijgt met grote hoeveelheden van het sargassum. In de buurt van Ascencion is het cruciaal om het wier te verwijderen, omdat minstens drie buurten hier een ondragelijke overlast van hebben. Er moet een vervolg komen en er is meer hulp nodig. Hier ligt ook een taak voor de overheid”, aldus Stichting Uniek Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).