Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als kemphanen vechten ze om de zeggenschap over bordeel en nachtclub Campo Alegre: het in Nederland gevestigde Nordic Venture Capital bv en Rectour Corporation nv, de exploitant van Campo.

campo De rechter moest eraan te pas komen en deed gisteren uitspraak.
De rechter oordeelt dat ‘niet aannemelijk’ is geworden dat Nordic aanspraak kan maken op het aandelenkapitaal van Rectour, zo blijkt uit het vonnis. John Loth, directeur van Rectour en dus uitbater van Campo Alegre, zegt niets te maken te hebben met het Nederlandse bedrijf. ,,Helemaal niets. Ik ken het niet eens. Het is een van die vele ondernemingen in de hele wereld die worden gezien als een vehikel voor witwassen van geld.” Verder wil Loth over de rechtszaak niets kwijt. ,,Er spelen bij ons allerlei dingen, ook belastingzaken. We hebben daarom voorlopig een mediastilte afgekondigd.”
Maar hoe dan ook deed de rechter gisteren uitspraak in een kort geding dat door Nordic is aangespannen, niet alleen tegen Rectour, maar ook tegen beide directeuren Loth en Terrence Tecla. Waar draait het conflict om? Volgens Nordic staan 100 van de 500 aandelen van Rectour onterecht op naam van tweede directeur Terrence Tecla. Het bedrijf eist via haar advocaten dat Tecla de aandelen, die hij destijds overnam van Franklin c.s., overdraagt en dat zowel hem als directeur Loth, wordt verboden zich als bestuurder en aandeelhouder van Rectour te gedragen. Nordic wil dat beide directeuren op bevel van de rechter worden ontslagen, uit hun functie worden ontheven of worden geschorst en dat zij niet langer op het bedrijfsterrein en in het kantoor mogen komen. Nordic draagt zelf een kandidaat aan die de leiding van Campo Alegre zou moeten overnemen.
Maar de rechter vindt dat ‘niet aannemelijk’ is geworden dat Nordic recht heeft op de aandelen van directeur Terrence Tecla, zo blijkt uit het vonnis. De Nederlandse bv voert aan dat zij als investeerder - ‘economisch eigenaar van de aandelen in Rectour’ - zeggenschap heeft en aanspraak kan maken op het aandelenkapitaal waarvan Tecla slechts juridisch eigenaar is. Daarin gaat de rechter niet mee. De verdediging van Rectour, Tecla en Loth, advocate Sucene Hortencia, heeft hem ervan kunnen overtuigen dat Nordic geen partij is bij de overeenkomsten die in februari 2013 met Tecla werden overeengekomen. Want het was Globemark Trading Ltd, dat is gevestigd op de Britse Maagdeneilanden, dat de aandelen aan Tecla heeft overgedragen. De directeur heeft zich dan ook verplicht om instructies van Globemark Trading, wat betreft de overdracht van aandelen, op te volgen en niet van Nordic. Het Gerecht in Eerste Aanleg wijst de vordering van Nordic Venture Capital af.
Nordic Venture Capital is volgens <f"adscala-italic">drimble.nl<f"adscala-romein"> in 2007 opgericht en houdt zich onder andere bezig met ‘zakelijke dienstverlening’. De naamloze vennootschap Rectour Corporation staat in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Curaçao geregistreerd op het adres Seru Fortunaweg z/n, Campo Alegre Resort. De nv werd in 1991 opgericht voor ‘de exploitatie van faciliteiten ten behoeve van toeristen en anderen, zoals onder meer strand- en nachtclubs, hotels, restaurants en pensions’. Als bestuurders staan John Loth en Terrence Tecla ingeschreven, beide geboren op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).