Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het Halt-project wordt eerdaags bij de Stichting Ambulante Justitiële Jeugdzorg Curaçao (AJJC) geïmplementeerd.

haltDaarom is gisteren een workshop begonnen met specialisten van de Stichting Halt Nederland, waarbij het ministerie van Justitie, het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Curaçao (KPC), het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), de Voogdijraad Bonaire en AJJC aanwezig waren.
Het Halt-project is bedoeld om first offenders die geen zware delicten hebben gepleegd, op het rechte pad te krijgen en houden. Door het accepteren van een Halt-straf ontwijkt de jongere een strafblad. Er wordt hiertoe informatie gegeven op scholen en in wijken.
In het jaarverslag 2017 van AJJC werd uitvoerig verslag gedaan van de reden waarom het Halt-project niet van de grond leek te komen. Ten eerste moest er nog een wettelijke verankering komen, maar ook voor het prijskaartje moest een akkoord bereikt worden. Daarnaast is een voorwaarde voor succes van het project de samenwerking met instanties als de Leerplicht Unit (ministerie van Onderwijs), het KPC en het OM. In 2017 was de Leerplicht Unit nog in reorganisatie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).