Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Isla-werknemers hebben gisteren na overleg met hun vakbonden PWFC en Apri het werk bij de raffinaderij weer hervat.

bonden islaNa de marathonvergadering van de Staten - die dinsdagmiddag begon en woensdagochtend eindigde - waarbij bleek dat iedereen het erover eens is dat hulpverlening aan Venezuela moet, echter zonder militaire inzet, voelen de bonden en haar lieden zich gehoord en is het voeren van acties niet langer nodig.
Dat heeft Gherrel Remilia, de voorzitter van Apri, gisteren verklaard na een bijeenkomst met de leden van de vakbonden bij het PWFC-gebouw. ,,We hebben de moties die gisteren in de Staten zijn aangenomen met onze leden besproken. In deze moties komen al onze zorgen aan bod. De leden zijn het met ons eens dat de Staten gehoor hebben gehad voor onze zorgen en hebben ingestemd de acties op te schorten”, aldus de Apri-voorzitter. Wel hebben de bonden het mandaat gekregen om de situatie met betrekking tot Venezuela nauwlettend in de gaten te blijven houden. ,,We moeten nu gaan kijken of de motie daadwerkelijk wordt nageleefd door de regering. Dat wordt nu onze taak. Als dat niet het geval is, zullen we snel weer bij de regering op de stoep staan”, zo vervolgt Remilia.
Ook de laatste ontwikkelingen, waarbij de Venezolaanse president Nicolás Maduro de grens met de ABC-eilanden heeft gesloten, worden goed door de bonden in de gaten gehouden. Dit kan namelijk nadelig zijn voor de raffinaderij. Gisteren moesten Isla en Refineria di Kòrsou (RdK) voor het gerecht verschijnen om het beslag op de olietanker Icaro aan te vechten. ,,Stel dat het gerecht het opheffen van het beslag toewijst, dan zal de tanker door de grenssluiting toch Venezuela niet meer binnen kunnen”, aldus Remilia. ,,Dat betekent ook geen olie voor de raffinaderij, en dat zou rampzalig zijn.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).