Besluit minister over verlenging AOC bepaalt voortbestaan
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bewindvoerder Rogier van den Heuvel van Insel Air heeft gisteren van de rechter-commissaris tot maandag 25 februari respijt gekregen, maar overleving van de luchtvaartmaatschappij is nu vooral afhankelijk van de vraag of Insel verlenging van de AOC (Air Operator’s Certificate) krijgt.

jesusleitoDie vervalt in principe vandaag 15 februari om 00.00 uur middernacht. De laatste keer werd de vliegvergunning in augustus met een halfjaar verlengd. Dat zou ook nu weer kunnen, zo is door juristen beargumenteerd aan de hand van de wet; onder ontbindende/opschortende voorwaarden bijvoorbeeld, zelfs zónder te vliegen.
Insels enige toestel, een Fokker 50, staat aan de grond nadat vorige week mede om bedrijfseconomische en financiële redenen is bepaald dat de maatschappij onder de huidige omstandigheden - met zo weinig geld in kas - niet verantwoord kan vliegen. Het niet volledig kunnen uitbetalen van de salarissen over januari, namelijk tot 1.800 gulden aan alle ruim tachtig personeelsleden, heeft daarin een rol gespeeld.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).