Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Om de rust te behouden en ervoor te zorgen dat door kan worden gewerkt aan de zoektocht voor een toekomstige partner voor het beheer van de raffinaderij, heeft Refineria di Kòrsou (RdK) een compromis gesloten met de vakbonden.

covaDe vakbonden hadden primair als eis gesteld dat Clift Christiaan, belast met de onderhandelingen voor een toekomstige partner van de raffinaderij, zou worden ontslagen. Volgens de bonden zou Christiaan willen dat de raffinaderij haar deuren zou sluiten. Bovendien - zo stellen de Isla-werknemers - heeft Christiaan na twee jaar onderhandelen nog geen resultaat geboekt voor een nieuwe partner voor de overname van de raffinaderij. Zowel de regering als Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, de interim-directeur van RdK, had de bonden gevraagd met keihard bewijs te komen om hun aantijgingen te ondersteunen. ,,Dit bewijs is nooit gekomen”, zo stelt De Lannoy, die donderdag met vertegenwoordigers van de vakbonden heeft vergaderd. ,,Er is dan ook geen argument gekomen om het contract met de heer Christiaan te beëindigen.” De Lannoy is echter wel gevoelig voor de zorgen van het Isla-personeel. ,,Als er zorgen worden geuit over iemand en ik dat gevoel kan wegnemen door die persoon op een andere opdracht te zetten, dan doe ik dat”, aldus de interim-directeur van RdK. ,,Uiteindelijk is het belangrijkste dat alle neuzen dezelfde richting op wijzen en we de handen ineenslaan om te bereiken wat nodig is: een toekomstige partner voor de raffinaderij.”
De Lannoy acht het wel van groot belang te benadrukken dat Christiaan ‘niets verkeerds heeft gedaan’. ,,Het is een heel bekwaam persoon, met heel goede kwaliteiten. Daar blijf ik graag gebruik van maken.” Christiaan wordt daarom op andere projecten binnen RdK gezet. Als voorbeeld noemt De Lannoy de technische audit die RdK gaat uitvoeren naar de installaties op de Isla-raffinaderij. ,,Toen ik drie maanden geleden werd aangesteld hadden we in feite twee organisaties zonder leiding: RdK zonder directeur en CRU zonder management. Drie maanden verder zijn de personen die zijn geschorst, inmiddels ontslagen en is die leegte niet opgevuld. RdK heeft nu te maken met een ‘avalanche’ aan projecten en ik kan het me niet veroorloven dat iemand nu weggaat. En zeker niet iemand als de heer Christiaan, die over verschillende kwaliteiten beschikt, die nu meer dan ooit goed van pas komen.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).