Kolibries behoren tot de meest geliefde vogelsoorten ter wereld vanwege hun vaak prachtige kleuren en interessante levensstijl.

kolibrieHet ‘snelle leven’ van deze vogels, waarbij ze vliegensvlug van bloem tot bloem stuiven, elkaar het territorium uitvechten en alles met hoge snelheid doen, maakt echter ook dat ze veel energie moeten besteden aan onderhoud van onder andere hun verenpak. Het snelle leven heeft een verslijtende werking erop. De vrouwtjes zijn net klaar met het grootbrengen van hun laatste kroost en zien er vaak ook behoorlijk versleten uit, zoals het vrouwtje van de muskietkolibrie of dornasol op de foto.

Foto Michelle Pors-Da Costa Gomez


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).