Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Kompania di Tou Kòrsou (KTK) heeft onlangs een contract getekend met de National Energy Corporation of Trinidad and Tobago ltd. (NEC) om het bedrijf bij te staan bij operaties in Trinidad.

F03 KTKHet gaat in eerste instantie om een samenwerking van zes maanden waarbij KTK een sleepboot inclusief lokale bemanning naar Trinidad opstuurt om NEC in de verschillende havens van Trinidad & Tobago te assisteren.
De directie van KTK beschouwt dit, gezien de uitdagingen waar het bedrijf de laatste tijd mee te kampen heeft, als een mijlpaal. Sinds 2018 zijn de werkzaamheden van KTK drastisch achteruit gelopen door het flink verminderde aantal tankers uit Venezuela. In dit verband was het bedrijf eind vorig jaar genoodzaakt te beginnen met een proces voor vrijwillig ontslag van het personeel.
NEC is goed gepositioneerd op de markt van Trinidad en heeft het specifieke mandaat van de aandeelhouder om uitbreiding van de energieke sector in Trinidad & Tobago te beheren. Als integraal deel van de operationele werkzaamheden beheert NEC een vloot van moderne sleepboten om bijstand te leveren aan schepen die de havens van Trinidad bezoeken. Daar gaat KTK nu bij helpen.
In januari 2018, ruim een jaar geleden, vonden de eerste gesprekken tussen KTK en NEC plaats, waarbij beiden de belangstelling hebben geuit in de toekomst samen te werken. Uiteindelijk is in augustus een MoU tussen partijen getekend, hetgeen onlangs is geresulteerd in de ondertekening van in principe een contract voor zes maanden.
Komende zaterdag vertrekt de sleepboot van KTK richting Trinidad.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).