Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De stakingsacties van deze week lijken georkestreerd. Dat stelt de Entrepreneurs’ Organization (EO) Curaçao met contactpersoon Achim Henriquez, in een schrijven naar de pers.

georkestreerd De organisatie spreekt namens de private sector, zo staat bovenaan de tekst.
,,Er is rust en stabiliteit nodig om economische groei te waarborgen. Daarom keurt EO Curaçao de acties af. Het is belangrijk dat er een goede relatie is tussen werkgevers en vakbonden. Kleine meningsverschillen kunnen niet zo erg escaleren dat deze het dagelijks leven van niet direct betrokken mensen beïnvloeden en zelfs de kansen op een betere toekomst verkleinen. De acties ontwrichten de hele economie en zijn buiten proporties. Er zijn meerdere manieren voor de bonden om hun relatief simpele eisen naar voren te brengen en gedaan te krijgen wat zij wensen. Staken is de laatste optie als dialoog niets meer uithaalt. Maar we hebben begrepen dat er geen pogingen tot dialoog geweest zijn. De bonden hadden verantwoordelijker moeten zijn en beter moeten weten. De acties hebben alles weg van een strategische samenwerking tussen de verschillende bonden.”
In het schrijven wordt ook verwezen naar het document Groeistrategie Curaçao dat onlangs in samenwerking met Nederland tot stand is gekomen. Volgens Henriquez is er eindelijk licht aan het einde van de tunnel, maar opponenten willen blijkbaar geen economische groei. EO Curaçao vindt ook dat de vakbonden hun tijd beter kunnen besteden aan het opleiden van hun leden met allerhande cursussen dan hen aan te zetten tot ouderwets protest. Dat is uit de tijd is en behoort tot het verleden. ,,EO Curaçao is niet tegen staking maar wel tegen onnodige stakingen. We vormen met z’n allen dit eiland en moeten daar samen de schouders onder zetten. Dat is veel constructiever.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.