Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Trevor Sadler, chief executive officer (ceo) van interCaribbean Airways in de Turks en Caicoseilanden, is furieus over het beslag van de bewindvoerder namens Insel Air.

F01Insel interCarib Trevor Sadler OPT,,This is a dirty game”, zegt de verder beheerst overkomende ‘gentleman’ meer dan eens in gesprek met het Antilliaans Dagblad. Als hij contact opneemt met de redactie wil hij eerst weten hoe de krant aan het bericht kwam over het executoriaal beslag zaterdag 19 januari op de brandstof van de Embraer EMB 120, die interCaribbean van derden huurt. Het toestel landde die middag op Sint Maarten en zou doorvliegen naar Santo Domingo. Dat gebeurde echter niet omdat de deurwaarder in opdracht van bewindvoerder en Insel beslag legde voor een totaalbedrag van 500.000 dollar.
,,Het is zeker niet correct dat te doen”, zegt Sadler over dat gewraakte beslag, waarvan het vliegbedrijf opheffing eist. Het kort geding daarvoor vindt vandaag plaats door middel van een videoconference tussen Willemstad en Philipsburg. ,,De bewindvoerder had geen recht dit te doen. Wij lijden enorme schade hierdoor en willen vergoeding van die schade. Dit is nergens goed voor: het levert alle partijen meer schade op dan dat het oplevert.”
De ceo wijst er subtiel op dat ook andere, potentiële geïnteresseerden in een overname van Insel Air, dit zien en ervan zullen terugschrikken. Sadler, die duidelijk woedend is op bewindvoerder Rogier van den Heuvel, noemt hem ‘een ongeleid projectiel’. De bewindvoerder werd in maart 2017 door het gerecht aangesteld in verband met de aan Insel verleende surseance van betaling; hij onderzoekt onafhankelijk of de surseance kans van slagen biedt, adviseert de rechter hierover en komt in een schuldeisersakkoord op voor de belangen van de crediteuren.
De topfunctionaris van interCaribbean wil met nadruk zeggen dat hij en chairman-eigenaar Lyndon Gardiner ‘honest and in good faith’ (eerlijk en in goed vertrouwen) handelen. Zij hadden volgens Sadler alles al klaar - zelf al een commercial - om van start te gaan met de overname van de Insel-operatie. ,,This is a waste of time and money”, aldus de ceo in gesprek met deze krant, doelend op het beslag.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.