Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Ernst & Young (EY) Dutch Caribbean krijgt er per 1 maart zo’n 50 nieuwe collega’s bij; allemaal voormalige partners en medewerkers van KPMG Accountants en KPMG Advisory.

eyNa het verdwijnen van de naam KPMG werken laatstgenoemde accountants en adviseurs sinds 1 januari 2019 onder de noemer KDC Interim. Maar vanaf 1 maart aanstaande worden ze samengevoegd met EY op Curaçao en Aruba, waardoor een EY Dutch Caribbean ontstaat van circa 130 medewerkers.
De meesten zitten op Curaçao, zo’n 110, namelijk in Office Park Zeelandia. Ook de partners en personeelsleden van KDC Interim, het voormalige KPMG dus, zullen bij hun nieuwe collega’s van EY op Zeelandia intrekken en het huidige pand aan de Schouwburgweg/Emancipatie Boulevard verlaten.
Hiermee komt een einde aan een lange tijd van geruchten over de samenvoeging van EY met een groot deel van het oude KPMG op de diverse eilanden. Begin december al berichtte deze krant erover onder de kop ‘KPMG gaat op in EY; Fusie van auditors en consultants zorgt voor aardverschuiving’. Het bericht werd toen niet bevestigd en alle stakeholders hielden de kaken stijf op elkaar.
EY dat lokaal onder leiding staat van Bryan Irausquin (EY Dutch Caribbean country managing partner) en Erick van Eps (EY Caribbean Assurance service line leader), wijzen erop dat het kantoor de afgelopen jaren al een forse groei liet zien. Onlangs, in december, sloot ook Fong-Mang ‘Foe’ Cheong - daarvoor partner en voorzitter van belastingadvieskantoor Meijburg & Co Caribbean - zich aan bij EY.
Over het samengaan zegt Irausquin dat KPMG altijd werd gezien als een gerespecteerde en geduchte concurrent. Hij is er daarom trots op dat een deel van deze grote groep van professionals besloten heeft zich aan te sluiten bij het EY-team. ,,De mensen van KDC Interim zullen met open armen worden verwelkomd”, aldus de country-directeur.
Afgelopen zaterdag werden de documenten getekend, zo weet de redactie van deze krant. Het betreft overigens nog een voorlopige overeenkomst, maar weinig staat vervolmaking nog in de weg. Duidelijkheid omtrent de transactie van KPMG Accounting Advisory Services met het OM was een belangrijke voorwaarde.
Klanten van ex-KPMG/KDC Interim zullen worden gevraagd of zij de overstap samen met hun vertrouwde accountant of adviseur naar EY willen maken. Raymond Begina (voorzitter van KDC Interim) is verheugd dat het zover is. Er zijn maanden van onderhandelingen aan voorafgegaan. Hij ziet in EY een hoge mate van kwaliteit en deskundigheid waardoor de ‘match’ goed zal zijn. En natuurlijk benadrukt Begina de ‘synergievoordelen’.
Van Eps op zijn beurt wijst op de grote verandering door de toevoeging van 50 nieuwe collega’s per 1 maart. Hij wijst erop dat beide bedrijfsgroepen met elkaar gemeen hebben dat ze een complex pad met veel uitdagingen hebben bewandeld en daarmee hebben aangetoond klaar te zijn voor de ‘Transformative Age’.
Met de transfer van een grote groep ex-KPMG’ers naar EY komt er naar verwachting weer rust in de wereld van de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba. De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT). De naam PwC is verdwenen en dat geldt dus ook voor KPMG. Blijven over EY en Deloitte. BDO maakte recentelijk bekend met het bestaande kantoor op Curaçao actief te blijven in de Dutch Caribbean.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).