Van onze correspondent
Den Haag - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waarschuwt reizigers in Venezuela weg te blijven bij de grote demonstraties van zowel de oppositie als de regering die voor vandaag gepland staan. Hiervoor is het reisadvies gisteren aangepast.

venopstandVerder blijven de gevaren in een groot deel van het land groot, waardoor reizen naar Venezuela in het algemeen wordt afgeraden tenzij het strikt noodzakelijk is.
Sinds president Nicolás Maduro op 10 januari voor een tweede termijn werd beëdigd zijn de spanningen verder toegenomen, aldus BuZa. Niet alleen zijn er demonstraties die tot geweld en wegblokkades kunnen leiden, ook is de situatie in het altijd al onveilige grensgebied met Colombia en Brazilië verergerd door de aanwezigheid van gewapende bendes.
Zelfs bij een noodzakelijke reis adviseert BuZa niet naar de grensgebieden te gaan. Hetzelfde geldt voor de zuidkant van het Meer van Maracaibo. Ook zijn de problemen met medische voorzieningen vergroot door inmiddels al weken durende acties van personeel in de gezondheidszorg. Verder is de situatie in Venezuela aanhoudend onrustig en gevaarlijk, waarvoor BuZa inmiddels al jaren waarschuwt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).