Van onze correspondent
Den Haag - Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) waarschuwt reizigers in Venezuela weg te blijven bij de grote demonstraties van zowel de oppositie als de regering die voor vandaag gepland staan. Hiervoor is het reisadvies gisteren aangepast.

venopstandVerder blijven de gevaren in een groot deel van het land groot, waardoor reizen naar Venezuela in het algemeen wordt afgeraden tenzij het strikt noodzakelijk is.
Sinds president Nicolás Maduro op 10 januari voor een tweede termijn werd beëdigd zijn de spanningen verder toegenomen, aldus BuZa. Niet alleen zijn er demonstraties die tot geweld en wegblokkades kunnen leiden, ook is de situatie in het altijd al onveilige grensgebied met Colombia en Brazilië verergerd door de aanwezigheid van gewapende bendes.
Zelfs bij een noodzakelijke reis adviseert BuZa niet naar de grensgebieden te gaan. Hetzelfde geldt voor de zuidkant van het Meer van Maracaibo. Ook zijn de problemen met medische voorzieningen vergroot door inmiddels al weken durende acties van personeel in de gezondheidszorg. Verder is de situatie in Venezuela aanhoudend onrustig en gevaarlijk, waarvoor BuZa inmiddels al jaren waarschuwt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.