Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fuikdag 2019 verliep rustig op twee incidenten na. Een boot sloeg om, waarbij mensen in het water terechtkwamen, maar die werden al snel geholpen door de kustwacht, aldus Shalick Clement, woordvoerder van de kustwacht.

fuikdagOok ontstond er op een andere boot veel rook in de machinekamer. Alle mensen werden van boord gehaald en veilig naar een steiger gebracht. Toen de brandweer ging kijken, bleek er niets bijzonders te zijn, waardoor later iedereen weer aan boord kon.
In de loop van de dag deden zich nog een aantal kleine incidenten voor. Zo ontstonden er bijvoorbeeld een paar vechtpartijtjes. Mensen hadden te veel gedronken en deden lastig, zo vertelt Clement. Ook zijn een paar motoren van boten kapotgegaan.
Dit jaar is het aantal mensen en boten ten opzichte van vorig jaar sterk gegroeid, zo laat de kustwachtwoordvoerder weten. Om hoeveel het exact zou gaan, was gisteren nog niet bekendgemaakt. Veel boten waren van Curaçao en een aantal uit Aruba en Bonaire.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).