Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Surprise Curaçao, in de volksmond ook wel bekend als de ‘Blokker’, is sinds deze week definitief gesloten.

blokker De zaak aan de Schout bij nacht Doormanweg bedankt al haar klanten via Facebook voor het ‘35 jaar lang in ons gestelde vertrouwen’.
De sluiting zou te maken hebben met de reorganisatie bij de Nederlandse winkelketen, waar Surprise vertegenwoordiger van is. Blokker holding leidt al jaren verlies door de komst van concurrenten, zoals Action, en een steeds groter aanbod online. Vorig jaar werd een groot aantal merken en winkels uit het bestand geschrapt, maar toch leed Blokker in 2017 nog het grootste verlies in de historie van het bedrijf. Die ontwikkelingen en de concurrentie op Curaçao zijn ook de ondernemer op Curaçao niet in de koude kleren gaan zitten.
Het winkelpand in de wijk Damacor wordt bij makelaar Century21 al enkele weken te koop aangeboden voor 1.990.000 gulden. Het perceel is 1.550 vierkante meter en het vloeroppervlak 944 vierkante meter. De makelaar prijst het commerciële gebouw aan vanwege de ‘orkaanbestendige zelfdragende staalconstructie’ en de ‘state of the art klimaatinstallatie’.
Surprise vierder eerder dit jaar nog haar 35-jarig jubileum door al haar klanten te trakteren op 35 procent korting op het gehele assortiment. De speciaalzaak voor huishoudelijke artikelen, keukenapparatuur, kleine meubels en decoratie openden op 10 mei 1983 haar deuren op Saliña 67 in Curaçao. Surprise was niet alleen vertegenwoordiger van Blokker, maar ook van horecagroothandel Hanos International, Princess 220V-keukenmachines en floorcare-specialist Bissell. Zeven jaar geleden opende ook een filiaal van Surprise op Bonaire. Voor zover bekend, heeft de sluiting op Curaçao geen gevolgen voor de vestiging op het buureiland. Daar zouden de zaken een stuk beter gaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).