Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Oranjestad - De Memorandum of Understanding die al een tijdje in de pen zat, namelijk die met betrekking tot het samen optrekken in een project dat een fast ferry tot stand moet brengen tussen Aruba en Curaçao, is gisteren getekend.

ferryDaarover bericht het Arubaanse NoticiaCla. Voor Curaçao tekende Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling en namens Aruba Chris Romero, als minister van Aruba Transport.
Het is de bedoeling dat gespecialiseerde bedrijven zelf de exploitatie van de fast ferry-lijn op zich gaan nemen, zonder enige overheidsbemoeienis. Vanzelfsprekend worden er wel (rand-)voorwaarden opgesteld waaraan de exploitant en de fast ferry moeten voldoen. Een speciaal daarvoor ingestelde commissie, met stafmedewerkers uit Curaçao en Aruba zal zich daarover gaan buigen, alsmede over de ondernemingsplannen die te zijner tijd door potentiële kandidaten zullen worden ingediend. Er zouden al verschillende gegadigden zijn.
De commissie zal ook met de douane en immigratiediensten om de tafel gaan zitten, aangezien er natuurlijk ook controle moet zijn op wie een van de eilanden afgaat en wie er binnenkomt.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).