Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Scharloo is onderweg net zo succesvol als Pietermaai te worden, maar Otrobanda en Punda hebben nog voortdurend de aandacht nodig.

pennicook Zeker gezien deze wijken de thuisbasis vormen van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Curaçao, ze de cruisepassagiers ontvangen en de meeste voetgangers trekken.
Dat zei de nieuwe directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB), woensdag tijdens de 25e eindejaarslunch van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) in het Atrium van Renaissance Curaçao Resort Hotel.
Pennicook noemde Pietermaai als een positief voorbeeld en zegt te hopen de elementen uit het ontwikkelingsmodel van deze wijk ook toe te kunnen passen in de andere drie wijken van Willemstad. ,,In de afgelopen tien jaar is de ontwikkeling van Pietermaai een baken voor groei geweest, met een reeks boetiekhotels, trendy restaurants en bars die Instagram-feeds waardig zijn. Vanuit Amerikaans perspectief is de gentrificatie en positionering van het gebied - vergelijkbaar met Brooklyn in New York of het kunstzinnige Wynwood-gebied van Miami - aantrekkelijk voor de veeleisende reizigers die op zoek zijn naar een uniek toevluchtsoord”, vertelde Pennicook.
Gezien de stijgende hoeveelheid streetart, de verborgen coffeeshops en de kunstgalerijen, timmert Scharloo volgens de CTB-directeur ook al hard aan de weg. In tegenstelling tot Punda en Otrobanda. ,,Ons doel is om de Unesco Werelderfgoedstad om te toveren tot een levendige omgeving die de authenticiteit van Curaçao, de Europese architectuur en de mix van internationale culturen laat zien”, aldus Pennicook, die zowel bestaande als toekomstige ondernemers wil aanmoedigen om de potentie van Punda en Otrobanda te benutten en samen verder te gaan met het diversifiëren van het aanbod aan winkels, horecagelegenheden en entertainmentmogelijkheden.
Het ontwikkelen van de Werelderfgoedstad is slechts een van de vele pijlers in het Toerisme Masterplan dat in de periode van 2015 tot 2020 geïmplementeerd moet worden om ervoor te zorgen dat Curaçao aan het einde van de rit de nummer één bestemming is in het Caribisch gebied. Pennicook wil wat betreft het masterplan in 2019 een inhaalslag maken. ,,Want laten we eerlijk zijn, we lopen achter.” De CTB-directeur wil daarom samen met de andere stakeholders gaan focussen op de toename van het aantal arrivals, marketing van de bestemming, monitoring van het product en het verhogen van de efficiëntie binnen CTB.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).