Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het Howard Johnson Hotel aan het Brionplein in Otrobanda is gisteren op de veiling verkocht voor 8,7 miljoen gulden.

howardjohnson De nieuwe eigenaar is de 33-jarige vastgoedman Akash Soemeer.
,,Het is het eerste hotel van deze grootte dat ik heb gekocht”, vertelt Soemeer in een gevraagde reactie. ,,Eerder kocht ik ook al het Tropical Hotel in Rio Canario, met 32 kamers. Die heb ik omgebouwd naar appartementen om te verhuren op de lange termijn. Maar het Howard Johnson Hotel wil ik echt zelf gaan uitbaten.”
De kakelverse eigenaar van het hotel op een A-locatie in Willemstad, geeft aan ook bij de vorige veiling in oktober te zijn geweest. ,,Maar omdat er niet werd geboden, hebben wij toen ook besloten om er niet voor te gaan. In de hoop dat de prijs nog zou zakken.” En dat is gelukt. De inzetprijs zakte van 9,5 miljoen naar 8,5 miljoen. ,,Deze keer wilde ik de kans niet aan me voorbij laten gaan.”
Waarom Soemeer het Howard Johnson Hotel zo graag wilde hebben? ,,Allereerst natuurlijk vanwege de locatie. Maar ook door de combinatie met de commerciële units op de begane grond, met bijvoorbeeld de Subway en KFC. Ik geloof in een mix van commercie en verblijf. In mijn vastgoedwerkzaamheden pas ik dit concept vaker toe. Naast het project in Rio Canario, bijvoorbeeld ook bij projecten aan de Winston Churchillweg en de Rooseveltweg.”
Soemeer hoopt al over een maand of twee te kunnen openen. Maar eerst is er nog wat werk aan de winkel. ,,Het hotel heeft lang stilgestaan. Door de hitte zijn de tegels allemaal losgesprongen, dus dat moeten we in ieder geval gaan herstellen. En we willen de kamers graag in een iets moderner jasje steken. Het interieur is nu echt wel heel oubollig.”
Het casino zal onder Someer zijn bewind niet meer open gaan. ,,Dat is niet onze core business. Die ruimte zullen we waarschijnlijk ombouwen tot een lobbyruimte. In het verleden werd een aparte lobbyruimte voor het hotel gehuurd. Door dat inpandig te houden, besparen we meteen kosten”, neemt de vastgoedman zich voor.
In de loop van januari hoopt de nieuwe eigenaar een beter beeld te hebben bij de mogelijkheden op korte termijn. ,,Dan hoop ik te weten of we met een aantal kamers kunnen gaan draaien, of misschien wel alles in een keer. En dan kan ik ook inschatten hoeveel personeel we nodig hebben om het hotel, met bijna tachtig kamers, te kunnen runnen.”
Soemeer heeft het hotel gekocht op de naam van het bedrijf Trinity Hotel Rio bv. De vastgoedman, onder andere bekend van Price Match Real Estate, is geboren op Suriname, maar is al ruim 26 jaar woonachtig op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).