Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het terrein van zeven hectare ten noordwesten van het Spaanse Water waar het project Puerto Oasis had moeten komen, is gisteren tijdens een veiling in notariskantoor Moerdijk & Palm voor 5,5 miljoen gulden verkocht.

puertooasisDe inzetprijs voor de openbare verkoop was door Girobank bepaald op 4,8 miljoen gulden. Welke partij er 700.000 gulden meer heeft geboden voor de 16 percelen grond en het tot 8 april 2050 lopende recht van erfpacht werd gisteren niet duidelijk voor deze krant. De bieder moet binnen veertien dagen de 5,5 miljoen gulden waarvoor hij het project kocht, overmaken op de rekening van het notariskantoor.
De plannen voor het prestigieuze project werden al in 2009 aangekondigd, maar Puerto Oasis is nooit van de grond gekomen. Aan het einde van de Caracasbaaiweg, tussen oud-Jan Thiel en Brakkeput Abou zouden een hotel met spa, een jachthaven met een vuurtoren en 24 gebouwen met appartementen en een penthouse komen. Het zou gaan om een investering van 90 miljoen dollar en de hotelexploitatie zou worden uitgevoerd door GHL, onder de merknaam Sonesta Collection. Maar in juli 2017 trekt milieubeweging Amigu di Tera aan de bel in verband met de schade die al in 2009 aan de natuur werd aangericht toen een deel van het terrein werd schoongemaakt om met de bouw van het hotel te beginnen. Het hotel werd nooit afgebouwd en wat resteert is een ruïne.
De grond stond op naam van Jan Thiel Development Corporation nv waarvan volgens het Handelsregister van de Kamer van Koophandel van Curaçao de Nederlanders Michaël Kaspers en Ghijsbert van Haaften en de Venezolanen Angel Romero Carranza en Eduardo Rojas Pieretti bestuurders zijn. De beheers- en exploitatiemaatschappij werd in 2005 opgericht. In het Handelsregister staan de twee Nederlanders en de Venezolaan Rojas Pieretti ook nog altijd vermeld als directeuren van de naamloze vennootschap Puerto Oasis Development Corporation. De nv werd op 10 augustus 2006 opgericht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.