Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Sommigen spreken over een ‘historische fusie tussen KPMG Dutch Caribbean en EY Americas’, anderen wijzen erop dat de naam KPMG op Curaçao en de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba na vele decennia verdwijnt.

6262668 origFeit is dat circa vijftig auditors en adviseurs van KPMG zullen overgaan naar Ernst & Young. Dit betekent dat de nieuwe combinatie in het Caribische deel van het Koninkrijk het grootste ‘Big-4’-kantoor wordt.
Al maanden deden geruchten de ronde over gesprekken en zelfs vergevorderde onderhandelingen tussen de Big-4-kantoren op Curaçao en Aruba om tot een samenwerking of fusie te komen. De partners van PricewaterhouseCoopers (PwC) sloten zich eerder dit jaar, per 1 augustus, aan bij Grant Thornton (GT), waarmee naar verluidt KPMG DC ook een tijdlang gesprekken heeft gevoerd.
De namen van KPMG, EY en zelfs BDO kwamen steeds sterker naar voren. De top van KPMG en EY hielden echter de kaken stijf op elkaar; zij wilden onder geen beding mededelingen doen over de toekomstplannen.
Het Antilliaans Dagblad heeft nu echter de bevestiging dat KPMG Accountants & Advisory afgelopen vrijdag haar personeel officieel heeft ingelicht over het samengaan van KPMG Dutch Caribbean en EY Americas, waarbij de wereldnaam KPMG lokaal uit beeld verdwijnt. ,,Velen hebben positief gereageerd omdat de nieuwe combi een goede uitgangspositie zal bieden voor klanten en de carrière van de professionals”, zegt een informant.
Blijven over het ‘nieuwe’ EY en Deloitte. Volgens betrouwbare bronnen zijn er rondom Deloitte ook ontwikkelingen gaande. Zo wordt beweerd dat er plannen zijn om Deloitte Dutch Caribbean per uiterlijk het eerste kwartaal van 2019 volledig te integreren met Deloitte Nederland. Dit kon deze krant echter niet bevestigd krijgen.
De fusie van de organisaties van KPMG en EY zorgt voor een ‘aardverschuiving’ in de lokale wereld van accountants en consultants. De nieuwe combinatie gaat dus verder onder de naam EY, de nieuwe locatie(s) zijn echter nog niet bekend. EY onder leiding van Erick van Eps heeft kantoor in Zeelandia Office Park, waar ook andere bedrijven zitten, terwijl KPMG onder aanvoering van Raymond Begina in een pand zit aan de Schouwburgweg.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).