Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er zal per 1 januari 2019 geen nieuwe nummerplaat voor auto’s worden uitgegeven. Dat laat minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) in een brief aan Statenlid Curtley Obispo (PAR) weten.

F01Geen nieuwe nummerplaat,,Het is de Ontvanger niet gelukt om het proces van nieuwe nummerplaten tijdig af te ronden. Begin 2019 zal de Ontvanger een openbare aanbesteding houden zodat de nummerplaten later in het jaar vervangen kunnen worden”, aldus Gijsbertha. In januari 2019 kan wel begonnen worden met een vernieuwd ‘Motorrijtuigen, Belastingen en Keuringen’ (MBK)-systeem. Gijsbertha: ,,Dan zal tegelijkertijd een opschoning plaatsvinden van het bestand, zodat duidelijker wordt hoeveel motorrijtuigen geregistreerd zijn onder welke naam en wie er nog geen belasting betaald heeft.” De minister geeft aan dat op dit moment over de jaren 2014, 2015 en 2016 een openstaande bedrag staat van bijna 12,5 miljoen gulden. Ondertussen zijn er naheffingsaanslagen verstuurd over genoemde jaren met in december ook de naheffingsaanslagen over 2017. Volgens de gegevens van de Ontvanger staan er 130.000 motorrijtuigen met een nummerplaat geregistreerd in het keuringssysteem, waarvan 97.458 tot en met december 2017 belasting hebben betaald. Een kwart heeft de belasting dus niet betaald.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).