Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Boeing 737-800 die Corendon zal gaan inzetten op Curaçao, is klaar voor vertrek. De buitenkant is voorzien van nieuwe bestickering, waardoor nu ook Divi Divi Air op het toestel prijkt.

corendonHet Corendonvliegtuig wordt vandaag naar Curaçao gevlogen. De Boeing vertrekt vanuit Amsterdam richting IJsland om vanaf daar naar Canada te vliegen, vanwaar het laatste stukje naar Curaçao wordt afgelegd. Het toestel zou dan volgens schema om 19.45 uur op het eiland moeten aankomen.
De eerste commerciële vlucht vanaf het eiland staat al voor maandag op het programma. Dan gaat de route naar Sint Maarten van start. Hier zal het toestel vijf keer per week heen vliegen onder de vluchtnummers van zowel Divi Divi Air als Insel Air, die een ‘blocked seat agreement’ overeen zijn gekomen, waarbij Insel een aantal stoelen per vlucht inkoopt. Hoeveel dat er precies zijn wil ceo van de luchtvaartmaatschappij Lars de Brabander niet bekendmaken, omdat het om contractuele informatie gaat. In totaal kunnen er in ieder geval 168 passagiers mee in het toestel
Het vluchtschema voor de route naar Sint Maarten is inmiddels definitief. Op maandag, dinsdag en donderdag zal de Boeing voortaan om 10.00 uur van Curaçao naar het Bovenwindse Eiland vliegen, waar het om 11.30 uur aankomt. De retourvlucht vertrekt vervolgens om 12.30 uur vanaf Princess Juliana Airport terug naar Hato, om daar om 13.50 uur te landen. Op vrijdag en zaterdag vertrekken de vluchten iets later. Dan staat het vertrek vanaf Curaçao om 16.10 uur op de planning en de landing op Sint Maarten om 17.40 uur. De Boeing vliegt vervolgens om 18.30 uur weer terug van Sint Maarten naar Curaçao, waar het om 20.00 uur landt.
Divi Divi Air en Insel Air verkopen hun tickets los van elkaar voor verschillende prijzen. Beide luchtvaartmaatschappijen adverteren daar al volop mee. De startprijs van Insel Air ligt op dit moment op de 223 dollar en bij Divi Divi Air op 188 dollar. De Brabander zegt ervanuit te gaan dat de tarieven zullen nivelleren, omdat de prijzen bij Insel Air volgens hem zijn vastgelegd om vooral geen verlies te draaien en hij verwacht dat Divi Divi dat ook niet wil. Ook de verschillende voorwaarden kunnen volgens hem een rol spelen in het prijsverschil waar nu nog sprake van is.
Wat betreft de tweede route van dit toestel, naar de Braziliaanse stad São Paulo, is er nog geen nieuws te melden. Het laatste bericht van Divi Divi-directrice Germaine Durand, die gisteren niet bereikbaar was voor commentaar, was dat de laatste hand werd gelegd aan het definitieve vliegschema. Dat kan elk moment bekend worden. En dat moet ook wel, want de eerste vlucht staat al gepland voor volgende week zaterdag.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.