‘Nieuwe bomen zoeken waaraan geschud kan worden’
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Groot Santa Martha, een nieuw project op een unieke plaats”, zo begon Will Vogels - eigenaar van Lions Dive Hotel, sinds 2015 ook eigenaar van Avila Beach Hotel en sinds kort (mede)eigenaar van het te ontwikkelen gebied rond het voormalige Coral Cliff Hotel te Santa Martha - zijn speech bij de ondertekening van de erfpachtovereenkomst met de overheid van Curaçao.

stamarthaHet Antilliaans Dagblad publiceert integraal zijn toespraak:
,,Bapor Kibrá/Mambo en Jan Thiel zijn nagenoeg uitontwikkeld. Er was behoefte aan een nieuwe plek. Waar Mambo en Jan Thiel meer in stedelijk gebied liggen met veel vertier, straalt dit gebied rust en natuur uit. Naar onze mening zal deze ontwikkeling een nieuw tijdperk in het toerisme van Curaçao gaan geven. Het zal Bándabou openen voor toerisme. Werkgelegenheid zal zorgen voor een hogere welvaart voor dit gedeelte van het eiland. Airlines volgen hotels, is het adagium. Meer airlines zullen in hogere frequentie naar Curaçao komen. Het uitgangspunt is ook dat zonder hotels er geen toerisme is.
We gaan er twee bij bouwen en hopen hiermee een bijdrage te gaan leveren aan groei van het toerisme en daarmee economische groei voor het eiland. Immers 10 procent groei in het toerisme is goed voor 2,5 procent groei van de economie. Alle touroperators en stakeholders in de toeristenindustrie juichen de komst van goede kamers op een unieke locatie toe. Wij hebben al veel steun toegezegd gekregen van verschillende kanten.
Het is geen maagdelijke plek. Er is al gebouwd; er stond al een hotel. Infrastructuur is aanwezig. Het is een nieuwe invulling op een ooit al ontwikkelde plek met een toeristisch karakter.
De minister-president (Eugene Rhuggenaath van PAR, red.) en ik hebben vaak samengewerkt, toen hij nog minister van Economische Ontwikkeling was en ik chairman van de Chata. Hij ging de verkiezingen in en ik trad terug als chairman. Zijn woorden waren toen: ‘Will, laten we nog een keer aan de boom schudden’; wat ik hem toen ook heb beloofd. Minister-president, ik hoop dat ik met deze ontwikkeling mijn belofte heb ingelost. Want gegeven mijn leeftijd zal deze ontwikkeling mijn laatste kunstje zijn.
Maarten (van Alstede, red.) en ik laten het aan Philip en Robbin (de zonen van respectievelijk Van Alstede en Vogels, red.) over om nieuwe bomen te zoeken waaraan geschud kan worden, samen met u en uw kabinet.
Ten slotte, heel veel klachten over ‘red tape’. Die is er, alleen wij hebben die niet ontmoet. Wij hebben alle medewerking gekregen, er is zelfs in het weekend door verschillende ambtenaren van verschillende ministeries doorgewerkt. Onze dank daarvoor aan alle ministers, medewerkers van de ministers, ambtenaren en juristen. Ik zal allicht mensen vergeten, waarvan wij geen weet hebben dat ze aan dit project gewerkt hebben. Maar nogmaals, allemaal bedankt voor de prettige samenwerking.
En dan hoop ik dat iedereen een glas champagne heeft en wil ik graag met u het glas heffen en toosten op het slagen van dit project en de verdere toekomst van ons mooie eiland.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).