Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Refineria di Kòrsou (RdK) heeft een ‘preferred bidder’, een voorkeurskandidaat, geselecteerd om mee verder te onderhandelen voor de overname en modernisering van de raffinaderij volgend jaar.

RdK voorkeurskand De LannoyDe kandidaat is op de hoogte gesteld, evenals het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA, dat de raffinaderij nu opereert, en de andere bedrijven die interesse hebben getoond.
Dit is gisteren in de Staten naar voren gebracht. De bedoeling is dat er nu verder wordt onderhandeld en in januari 2019 een Memorandum of Understanding (MoU) wordt getekend. ,,Als de onderhandelingen niet uitmonden in een MoU, zal een van de andere gegadigden benaderd worden”, zo wordt later in een persbericht verklaard. Leidt het wel tot een MoU in januari, dan is het de bedoeling dat in mei een principeovereenkomst wordt getekend en later in het jaar een contract. ,,De naam van het bedrijf wordt pas bekendgemaakt als de MoU is ondertekend.”
Ondertussen is het proces om te komen tot een partner die op korte termijn de raffinaderij zou kunnen bedienen, stopgezet. ,,De tijd is te kort om dit nog te realiseren. De partij waar we nu mee verder gaan, is voor de lange termijn, met de mogelijkheid al volgend jaar te starten, de zogenoemde ‘early step in’”, aldus RdK-interim-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy gisteren in de Staten. In de Staten is door Clift Christiaan, voorzitter van Project Management Organization (PMO), nog wat meer prijs gegeven over de nieuwe gegadigde. ,,De partner die we hebben geselecteerd om mee verder te praten heeft de capaciteit de raffinaderij over te nemen. Ook heeft deze partner genoeg olie tot zijn beschikking voor raffinage op Curaçao.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).