lVan een onzer verslaggevers
Willemstad - De koper van het Plaza Hotel heeft gisteren niet betaald. De Amerikaan Tom Bolera kwam ook na een week uitstel niet over de brug. Of executant Girobank stappen gaat ondernemen en welke, werd gisteren niet duidelijk.

plazaBolera is afhankelijk van een groep uit de hotelwereld voor de investering op Curaçao. De beoogd financieel directeur (cfo) van het toekomstige hotel, IJede van der Kooij, zei gistermiddag dat de Amerikaan nog ‘in afwachting van goed nieuws’ was. Maar om 17.30 uur laat de cfo weten dat er geen geld is overgemaakt vanuit New York. ,,Ze zijn er nog mee bezig. Ik vertrouw erop dat het goed komt, maar vandaag zal het niet meer lukken”, aldus Van der Kooij gisteren.
Bolera was op 8 november de enige bieder tijdens de tweede veiling van Plaza Hotel die in opdracht van Girobank plaatsvond in het kantoor van notaris Igor Naaldijk. Hij kocht het gebouw voor 13,5 miljoen gulden en zou dat geld volgens de veilingvoorwaarden ‘binnen twee weken’ moeten storten op de rekening van het notariskantoor. Die termijn verstreek vorige week donderdag 22 november.
De gemachtigde namens de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) bij Girobank, Harman ‘Freddy’ ten Holt, zei desgevraagd dat de bank de Amerikaan een week uitstel had gegeven. Pas als het geld gisteren aan het einde van de dag nog niet was ontvangen, zou de bank stappen kunnen overwegen tegen de Amerikaanse koper.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.