Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandaag moet de koper van Plaza Hotel 13,5 miljoen gulden op de bankrekening van notariskantoor Naaldijk hebben gestort. Als het geld voor het einde van de dag niet binnen is, kan Girobank als executant stappen ondernemen tegen de Amerikaan Tom Bolera.

PlazaDat zegt Harman ‘Freddy’ ten Holt in antwoord op vragen van het Antilliaans Dagblad. Vorige week was het bericht nog dat Bolera tot afgelopen woensdag uitstel had gekregen in verband met het lange vrije weekeinde rond Thanksgiving, maar dat blijkt dus een week te zijn, tot en met vandaag. De Amerikaan was donderdag 8 november de enige bieder tijdens de veiling van het gebouw in Punda waar het hotel en casino in waren gevestigd. Vorig week donderdag verstreek de betalingstermijn van twee weken, zoals die in de veilingvoorwaarden werd opgenomen door notaris Igor Naaldijk.
IJede van de Kooij, beoogd financieel directeur van het toekomstige hotel, zei woensdag nog dat ‘het afronden van de documenten iets meer tijd kostte dan gedacht’. ,,Ik heb net met de heer Bolera gesproken en hij verwacht dat het geld morgen (gisteren, red.) wordt verstuurd naar de Girorekening van de notaris”, aldus Van der Kooij woensdag.
Dat uitstel wordt verleend aan Bolera en de groep uit de hotelwereld die hij vertegenwoordigt, is opmerkelijk. Iets dergelijks gebeurde juli vorig jaar nadat de Amerikaan John Burcham, eveneens de enige bieder, het Plaza Hotel kocht voor 9 miljoen dollar, tijdens de eerste veiling, die toen ook al werd georganiseerd door notariskantoor Naaldijk. Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation, heeft uiteindelijk nooit betaald. Dat terwijl, net zoals nu dus bij de tweede veiling, in de veilingcondities uitdrukkelijk staat dat de bieder een ‘onherroepelijke bankgarantie’ moet kunnen overleggen of ‘andere zekerheid’ moet kunnen stellen ‘ten genoegen van de executant’.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.