Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De MFK heeft bij de verkiezingen van 28 april 2017 een totaal van 5 zetels behaald. In de Staten zitten op dit moment naast Gerrit Schotte de leden Charles Cooper, Jacinta Constancia, Gilmar ‘Pik’ Pisas en Gilbert Doran.

junielcarolina2Bij het openvallen van de plek van Schotte zal deze weer opgevuld moeten worden en dat is doorgaans door de eerstvolgende persoon op de lijst waarmee MFK op 28 april 2017 deelnam aan de Statenverkiezingen. Eerstvolgende op de lijst, nummer 6, is Juniël Carolina. Hij behaalde 165 stemmen, overigens meer dan de nummer 5 Doran die 157 stemmen behaalde. Nummer 7 op de lijst is Charetti Eduarda-Francisca die 487 stemmen kreeg.
Alleen Pisas was gisteren beschikbaar en stelde dat het bestuur van de partij ‘op dit moment over de opengevallen plaats aan het overleggen is’. Voorzitter van de partij is Dorothy Janga-Pietersz.
Aan de benoeming van een nieuw Statenlid is ook een officieel proces verbonden. Statenvoorzitter William Millerson legt uit dat dan vanuit het hoofdstembureau de geloofsbrief van de kandidaat overgelegd moet worden. Een op dat moment in de Staten benoemde commissie van drie leden zal zich over de geloofsbrief buigen en na onderzoek schriftelijk of mondeling verslag uitbrengen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.