Van een onzer verslaggevers
Willemstad - IJsblokjesfabriek Pure Ice is gisteren gesloten nadat tijdens een controle van de overheid bleek dat de situatie in de loods niet hygiënisch is. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) raadt consumenten af de ijsblokjes van Pure Ice te kopen.

F08 OP Vieze ijsblokjesfabriek 2Het ministerie kan niet garanderen dat aan de vereiste kwaliteit wordt voldoen en vraagt in een persbericht verkopers de ijsblokjes van het merk Pure Ice vanaf nu niet meer te verkopen en voorraden te vernietigen.
De bedrijfsruimte werd tegelijkertijd als woning en als bergplaats voor auto-onderdelen gebruikt. Dat bevestigt de woordvoerder van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO). De controles van het multidisciplinair team gebeuren onder leiding van de inspecteurs van het ministerie van MEO.
De inspecteurs van het multidisciplinaire team troffen veel rotzooi en afval aan en zelfs een kikker. In een filmpje op de website van de Papiamentstalige ochtendkrant Èxtra en op sociale media is te zien hoe dezelfde ruimte waar de ijsblokjes worden gemaakt ook dient als keuken, woon- en slaapkamer voor een gezin met een kind. Vanwege de onhygiënische situatie is de hulp van de inspecteurs van GMN ingeroepen. Het bedrijf is bij GMN niet geregistreerd als producent van ijsblokjes en heeft daarom nooit de hygiënische controles ondergaan om de kwaliteit te kunnen garanderen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).