Willemstad - Een terrein van zeven hectare ten noordwesten van het Spaanse Water waarop het prestigieuze project Puerto Oasis had moeten verrijzen, wordt geveild. De plannen werden al in 2009 aangekondigd, maar het project is nooit van de grond gekomen.

puertooasis1Notariskantoor Moerdijk & Palm heeft de executoriale verkoop op 12 december van de 16 percelen grond en het tot 8 april 2050 lopende recht van erfpacht via een advertentie in de kranten bekendgemaakt. De inzetprijs van de veiling is bepaald op 4.800.000 gulden.
Aan het einde van de Caracasbaaiweg tussen oud-Jan Thiel en Brakkeput Abou zouden een hotel met spa, een jachthaven met een vuurtoren en 24 gebouwen met appartementen en penthouses komen. Zwembaden, watervallen. Te mooi om waar te zijn, zo blijkt nu. Eind 2009 gaf de toenmalige gedeputeerde van infrastructuur Anthony Godett (FOL) zijn zegen aan de plannen voor een luxe resort ten westen van het Spaanse Water. Het zou gaan om een investering van 90 miljoen dollar. De hotelexploitatie is volgens de website van Puerto Oasis in handen van GHL, met de merknaam Sonesta Collection.
In het handelsregister van de Kamer van Koophandel van Curaçao staat de Venezolaan Eduardo Rojas Pieretti vermeld als directeur van de naamloze vennootschap Puerto Oasis Development Corporation. De nv werd op 10 augustus 2006 opgericht. Daarnaast worden de Nederlanders Michaël Kaspers en Reinder van Haaften genoemd als directeuren.
Vorig jaar juli trok milieubeweging Amigu di Tera nog aan de bel in verband met de schade die al in 2009 aan de natuur werd aangericht toen een deel van het terrein werd schoongemaakt om met de bouw van een hotel te beginnen. Een groot deel van het natuurgebied dat ook dient als wateropvang voor de omliggende buurt is toen verloren gegaan, aldus Amigu di Tera. Maar het hotel is nooit afgebouwd en nu staat er alleen nog een ruïne. Bovendien zouden de ontwikkelaars grote gaten hebben gegraven voor een kanaal dat rondom het project zou komen. ,,Het gaat hier om een project van een Venezolaanse groep investeerders waar al tien jaar dan weer wel, dan weer niet aan wordt gewerkt”, zei Lloyd Narain van Amigu di Tera destijds. ,,Maar nu ligt het al een paar jaar helemaal stil.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).