Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Michiel van der Veur werd in april van dit jaar benoemd tot directeur van Best Value Great Care nv, de maatschappij waar Insel Air zijn vliegtuigen van leasete. Van der Veur heeft maar één taak: alle vliegtuigen zo snel mogelijk verkopen.

insel2,,Zo was de constructie inderdaad”, vertelt Van der Veur. ,,De leasemaatschappij werd speciaal opgetuigd om vliegtuigen te kunnen leasen aan Insel Air. Ik ben puur aangesteld om nu de vliegtuigen te verkopen, in zijn geheel of in onderdelen, dat maakt niet uit.” De toestellen worden verkocht omdat Curaçao Airport Partners (CAP) ze weg wil hebben van het luchthaventerrein.”
Het is ook een droevig gezicht, als je ze ziet staan, zo in het gras aan de oostzijde van het luchthaventerrein. ,,Het doet pijn”, knikt Van der Veur. ,,Voor iedereen die bij Insel Air betrokken was, maar ook voor luchtvaartliefhebbers. Vliegtuigen horen niet zo erbij te staan, ze moeten vliegen.”
Aan belangstelling voor de toestellen is geen gebrek, volgens Van der Veur. ,,Ik moest er acht verkopen en zes zijn er al weg. Dat wil zeggen: drie zijn er al opgehaald en de andere drie worden momenteel opgelapt, zodat ze weer de lucht in kunnen, richting hun nieuwe eigenaars. De andere twee worden zeer waarschijnlijk in onderdelen verkocht. Dat is heel gebruikelijk, hoor. Er is een heel circuitje voor. Ik was er ook niet zo in thuis, want normaal gesproken ben ik een organisatieadviseur, maar inmiddels weet ik goed de weg in ‘zeg maar’ tweedehands vliegtuigen en -onderdelen.”
Van der Veur had aanvankelijk een deadline, maar aangezien zijn verkoopklus voorspoedig verloopt, wordt er niet zo strikt vastgehouden aan een tijdstip waarop alles weg is. ,,Het gaat goed, dat is het belangrijkste”, aldus Van der Veur. ,,Ik hoop toch eind van het jaar alles wel verkocht te hebben. De opbrengsten? Die gaan naar de nv en de schuldeisers, daar heb ik verder niets mee te maken.”
Hoe het verder gaat met het leasebedrijf weet Van der Veur niet. ,,Misschien wordt het geliquideerd, misschien blijft het bestaan, geen idee eigenlijk. Hangt natuurlijk ook af van wat er verder met Insel Air gebeurt en wat een eventuele nieuwe partner wil. Ook daar heb ik niets mee van doen. Zodra ik alles verkocht heb, zit mijn taak erop.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.